Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető hitelkiváltás?

2014. Sze. 08.

Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető hitelkiváltás?

Hitelkiváltásnál is fontos a munkaviszonyt igazolni. Bár a pénzintézetek a folyószámla kivonatot is kérik, amely szintén tartalmazza a fizetését, így nemcsak a “bevételét” látják, hanem azt is, hogy milyen régóta dolgozik egy helyen, határozott vagy határozatlan idejű szerződést kötöttek-e.

Fontos tudnia, hogy általában minimum 3 havi munkaviszonyban eltöltött idő szükséges, amelybe azonban a próbaidő nem számít bele.

Szintén meghatározó tényező a fizetés nagysága, hiszen minél nagyobb, annál biztosabban tudja fizetni a törlesztő részletet.

Ennek nagyságát az oldal tetején található hitelkiváltás kalkulátor használatával azonnal kiszámíthatja. Meg kell adnia a hitel célját, a futamidő, valamint a felvenni kívánt összeg nagyságát és azonnal látni fogja a lehetőségeit. Több is megjelenik Önnek, hogy a legolcsóbbat, legkedvezőbbet tudja kiválasztani.

Milyen dokumentumok szükségesek még?

A személyes iratokon kívül, amelyeket mindenhol elkérnek (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) meghatározó még az ingatlan tulajdoni lapja. Ez elsősorban a jelzálog alapú hiteleknél fontos, mivel ez tartalmazza a Tulajdonos adatait, illetve, ha több is van, hogy mekkora hányadban Ön a tulajdonos, ezen felül az ingatlanra vonatkozó tulajdonságokat is: a nagyságát, elhelyezkedését.
Ez utóbbiak alapján tudja az értékbecslő meghatározni az ingatlan forgalmi értékét, amely azt az árat jelzi, amelyet a jelen helyzetben az ingatlan állapota, helye, nagysága, eladás esetén kaphat érte.

Az ingatlan értékének kb. 75%-át lehet felvenni hitelként, ez az összeg pótfedezet bevonásával akár 100%ra is növelhető. Futamideje maximum 30 év lehet.

Szerepel a BAR/KHR listán, és szeretne hitelkiváltást igényelni?

Van rá lehetősége. Attól függően, hogy milyen státuszban van, változhatnak az előírások. Passzív státuszút ma már nem szokták elutasítani. Az év elején életbe lépett módosításnak köszönhetően csak 1 évig tárolják az adatait, így hamarabb lekerülhet a BAR listáról. Az aktív státuszú nehezebb helyzetben van. Az ő számára akkor van remény, ha be tud vonni a hitelügyletbe egy tiszta adóst, vagyis olyan személyt, aki egyáltalán nem szerepel a listán.

Váltsa kedvezőbbre hitelét, kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!