Hitelkiváltás

  • Árfolyamkockázat nélkül
  • Fix törlesztő részlet
  • Tervezhető jövő
Hitelkiváltás

Mit kell tudni a hitelkiváltásról?

1. Hitelkiváltásról, adósságrendezésről akkor beszélünk, ha jelenlegi – egy vagy több – hitelének törlesztőrészleteit egyetlen új, az Ön számára sokkal kedvezőbb feltételekkel rendelkező hitelből fizeti vissza.

2. A hitelkiváltás legfőbb előnye, hogy a havi törlesztőrészleteit, és így a teljes visszafizetendő összeget jelentősen lecsökkentheti. Ezen felül pedig, ha szüksége van rá, újabb, szabadon felhasználható hitelösszeghez is juthat.

3. Érdemes rendszeresen felülvizsgálni a korábban felvett hiteleket, mert jelentős összeget megspórolhat, ha átvált egy újonnan megjelent, kedvezőbb konstrukcióra.

4. Ha úgy érzi, túl magas törlesztőrészletet fizet, ha hosszabb futamidejűre váltaná hitelét, ha inkább egyetlen, kedvezőbb hitelt törlesztene sok kisebb és drágább hitel helyett, vagy újabb kölcsönt venne fel, de nem akar két különböző hitelt törleszteni, a hitelkiváltás egyszerű és ideális megoldást jelenthet Önnek.

5.A bankoknál gyakran elérhetőek időszakos akciók, amikor elengednek egyes folyósítás előtti költségeket, például az értékbecslési vagy közjegyzői díjat. Ha az akciós kölcsön egyéb kondíciói is kedvezőek, akkor méginkább megérheti a csere. Munkatársaink minden általunk közvetített bank hiteltermékeinek adottságaival tisztában vannak, így mindig megtalálják Önnek a jelenleg létező legjobb megoldást.

A megoldás csak egy kattintásnyira van Öntől! A legnagyobb körültekintéssel segítünk megtalálni az Ön céljainak legmegfelelőbb hitelt 24 bank teljes kínálatából. Töltse ki adatlapunkat és fellélegezhet – mostantól szakértő kezekben lesz!
6. Adósságrendező hitelek felvétele előtt a finanszírozó bank részére több esetben is szükség lehet a fennálló tőketartozás igazolásáról, ennek a dokumentumnak a kiállítása bankonként különböző összegbe kerülhet. Amennyiben lehetséges, igyekezzen a törlesztési napon kezdeményezni a hitelkiváltási procedúrát, ezzel akár többezer forintot spórolhat, mert nem lesz szükség egy újabb havi aktuális tőketartozási igazolás kiállíttatására.7. Személyi hitelek és fogyasztási kölcsönök is kiválthatóak. Ezek törlesztőrészletei többnyire rendkívül magasak (a rövid futamidő és 25-30% os kamatszint miatt), ingatlan fedezetű jelzáloghitel bevonásával azonban jelentős mértékben, akár harmadára (!!!) csökkenthetőek.8. Egy jól megválasztott új hitel sok olyan előnnyel rendelkezhet, amelyek még kedvezőbbé tehetik jelenlegi kölcsöneivel szemben. Például bármikor előtörleszthető, amennyiben lehetősége nyílik rá ezáltal tovább csökkentheti a havi törlesztőrészletet vagy a futamidőt, vagy akár teljes egészében is visszafizethető, lezárható.9. Adósságrendező hitelt minden 18. évét betöltött, cselekvőképes természetes személy igényelhet, akinek az életkora a futamidő végéig nem haladja meg a 75. életévet.

10. A kölcsön kamata kamatperiódusonként változhat, érdemes tehát érdeklődni aktuális hitele kamatperiódusáról, így egy komolyabb változás törlesztőrészlete összegében kevésbé érheti Önt váratlanul.

11. Hitelkiváltás akár jövedelemigazolás nélkül is igénybe vehető, jövedelemigazolással együtt pedig (amennyiben az a hitelbírálati feltételeknek megfelel) lehetőség nyílik 3 éves tőkehalasztást igényelni. Ebben az időszakban csak a kamatot és kezelési költséget fizeti, tehát jelentősen csökkennek a terhei, egyfajta felkészülési idő áll tehát rendelkezésére. Az érdemi törlesztés előtt legtöbbször egy hónappal a finanszírozó bank tájékoztat a várható törlesztőrészletről.

12. Ingatlanfedezetes jelzáloghitel esetén a BAR lista sem akadály, mert ilyenkor a finanszírozó számára kizárólag az ingatlan hitelbiztosítéki értéke számít.

13.Hitelkiváltás igényelhető szinte minden tartozásformára, könnyített konstrukcióval és állami támogatással is.

14. Hitelkiváltáskor a folyósítás során először a korábbi tartozások kiváltása történik meg, amennyiben magasabb összeget vett fel, mint a kiváltandó egy vagy több hitel  összege, abban az esetben a fennmaradó összeg csak azután kerül a számlára, akkor vehető fel, amikor a korábbi bank rendelkezésre bocsátotta a hitelekről szóló törlő határozatokat.

15. A jelzáloghitel kiváltásakor a folyósítást követően az adósságrendezést finanszírozó bank részéről szükség lehet  tulajdonlap másolatra, melyen szerepel a korábbi bank jelzálogjogának törlése, ezután a finanszírozó bank kezdeményezi saját jelzálogjogának bejegyzését a földhivatalnál.

 

Kérje ingyenes árajánlatunkat!
Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!