Hitelkiváltás hitellel

2014. okt. 08.

Hitelkiváltás hitellel

A hitelkiváltás jelentősen csökkenti törlesztő részletét, ám ehhez egy új, kedvezőbb kölcsönre kell váltania, vagyis egy másikat kell felvennie. Hitelkiváltás estén a meglévő kölcsönét váltja át egy kedvezőbbre, így jóval alacsonyabb törlesztő részlete lesz. A hitel alapja jelzálog, vagyis ingatlanfedezet bevonására van szükség.

A pénzintézetek meghatározzák azokat a típusokat, amely ingatlanok fedezetként szolgálhatnak:

  • Ilyenek: a családi ház, ikerház, társasházi lakás, nyaraló vagy hétvégi ház.
  • Némely esetben elfogadhatják a telket is, mint jelzálog, ám ez nem mindenhol van, esetleg telekvásárlási hitel igénylésénél lehet alkalmazni. A termőföld itt külön
  • Több helyen elfogadnak üzleti típusú ingatlanokat is, mint például a különböző üzletek, söröző, pékség, cukrászda, ám ezek alól a szálloda, valamint a kemping kivételt jelent.

Hitelkiváltás feltételei:

  • Az igényelhető hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között lehet.
  • Hitelkiváltás esetén az ingatlan értékének maximum 75%-át érheti el az igényelt hitel, de pótfedezet esetén ez az arány növelhető.
  • A hitel deviza is lehet, Forint (HUF), Svájci Frank (CHF) és Euró (EUR) lehet.
  • Hitelmúlt: Az elmúlt 3 hónapban meglévő hitele törlesztő részleteit határidőn belül fizette.
  • KHR/BAR-listán szereplés szintén kizáró okot jelenthet az elbírálás során, főleg aktív státusz esetén.

Ezekre érdemes figyelnie:

Két fontos dolog, amelyre, ha figyel, elkerülheti az elutasítást.
Fedezet nem megfelelő: Ez azt jelenti, hogy vagy a jövedelme, vagy pedig az ingatlan értéke nem elegendő fedezet a hitelkiváltás igényléséhez. Ez esetben még lehet reménye, adóstárs/pótfedezet bevonásával kaphat hitelt, ha az megfelel a követelményeknek.
Munkaviszony: A szigorítások következtében szinte mindenhol szigorodtak a feltételek. Jelenleg min. fél éves munkaviszonnyal kell az igénylőnek rendelkeznie.

Mennyit takaríthat meg havonta?

Használja az oldalon található hitelkiváltás kalkulátort és számoljon utána! A kalkulátor a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadásával tudja kiszámolni a várható törlesztő részlete nagyságát! Ez után azonnal megkapja az eredményt, nincs más dolga, minthogy a kapott ajánlatok közül az Önnek legkedvezőbbet válassza ki! Ne feledje, hitelkiváltást akár deviza alapon is igényelhet, így nem kell árfolyamkockázattal sem számolnia!

Váltsa ki hitelét és takarítsa meg jelenlegi törlesztő részletének akár az 50%-át! Kattintson most az Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot, hitelszakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!