Hitelkiváltás aktív bárlistásoknak

2011. máj. 08.
Hitelkiváltás aktív bárlistásoknak

Aktív bárlistások számára jelenleg csak szigorú feltételek mellett igényelhető hitelkiváltás. Nem minden pénzintézet engedi, azok, akik lehetőséget biztosítanak erre, előírhatják tiszta adós bevonását. Ő olyan személy, aki egyáltalán nem szerepel a BAR/KHR listán. Amennyiben passzív státuszú, már jóval több lehetősége van, mivel a legtöbb helyen már igényelhetnek hitelkiváltást.

Hogyan igényelhet hitelkiváltást?

A hitelkiváltásként igényelhető összeg 1-100 Millió forint között lehet. Ez az ingatlan értékétől is függ, a felvehető összeg az ingatlan értékének max. 75%-a lehet, amely pótfedezet bevonásával növelhető. Futamideje maximum 30 év. Deviza alapon is igényelhető, tehát euró (EUR) és svájci frank (CHF) alapon is elérhető. Így jelenlegi devizahitelét akár ugyanabban az árfolyamban is tarthatja, így nem kell az árfolyamveszteséggel számolnia. Osztrák hitelek esetén ez annyiban módosul, hogy a pénzintézetek nem vizsgálják a BAR listát, viszont ott nem minden területen teszik lehetővé a hitelfelvételt/hitelkiváltást. Vas megyében, Zala megyében, Győr-Moson-Sopron megyében, Komárom-Esztergom megyében, Fejér megyében, Veszprém megyében, valamint Pest megyében van rá csupán lehetőség, egyéb helyeken jelenleg nincs.

Mire kell különösen ügyelnie:

  • Az elutasítás leggyakoribb oka a problémás fizetés. Vagyis, ha késve, vagy egyáltalán nem fizeti az ügyfél  a meglévő hitelét.
  • Fedezet nem megfelelő: Ez azt jelenti, hogy vagy a jövedelme, vagy pedig az ingatlan értéke nem elegendő fedezet a hitelkiváltás igényléséhez. Ez esetben még lehet reménye, adóstárs/pótfedezet bevonásával kaphat hitelt, ha az megfelel a követelményeknek.
  • Munkaviszony: A szigorítások következtében szinte mindenhol szigorodtak a feltételek. Jelenleg min. fél éves munkaviszonnyal kell az igénylőnek rendelkeznie.

Csökkentse törlesztő részletét akár 50%-kal! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!